Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Osztálykirándulás

Sopron és a Fertő-táj rendkívül kedvelt kiránduló helye mind a magyar, mind a határon túli magyar, valamint a környező országok diákságának. Tavasztól őszig számos csoportot látunk vendégül ezen a különleges helyen.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház a maga nemében egyedülálló lehetőséget kínál osztálykirándulásokra.

Előzetes bejelentkezés alapján lehetőség van az ún. „Barlangoló” programon történő részvételre. A „Barlangoló” a munkatársaink - alkalmanként a Soproni Petőfi Színház színészei - által vezetett túra, melynek során nemcsak végig járjuk a Témaparkot, hanem olyan különlegességekről, érdekességekről is hallhatnak a túra során a résztvevők, amelyek a kiállítási táblákon nem olvashatóak.

Diákcsoportok számára érdekes a helyszín azért is, mert több mozifilm helyszínéül is szolgált már a kőfejtő, mint például A kőszívű ember fiai c. film legemlékezetesebb jelenetei.

Az osztálykirándulás keretében Nagycenktől indulva Sopronon és Fertőrákoson keresztül egészen Fertődig járhatjuk be a vidéket.

Sopronban mindenütt nyomon követhető a történelem, műemlékekben az ország egyik leggazdagabb városa, nem véletlen, hogy nagyon sok turista keresi fel.

Az építészeti látnivalók mellett tavasztól adventig számos fesztivál, koncert és rendezvény kínál programot az ide érkezőknek. A Soproni hegység a Károly-kilátóval színesítheti a kirándulás programját.

Sopronból akár kisvonattal is eljuthatunk Fertőrákosra. Útközben érdemes kitérőt tenni és a bejárni a Páneurópai Piknik helyszínét is. 

A Fertő-táj a Fertő tóval és az azt övező tájjal és településekkel 2001-ben került be a világörökségek közé.

A Fertő tó, Fertő Fertő-Hanság Nemzeti Park, a Fertő menti települések, végül a Fertődi kastély kihagyhatatlan látnivalót kínálnak. Ha időnk engedi, érdemes a Fertő tó osztrák részére is átlátogatni.