Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Villáminterjú a Punnany Massiff énekesével

A Nem olyan nap című szám lesz az első, amelyet játszik Punnany Massif zenekar a fertőrákosi barlangszínház idei évadának nyitányán május 27-én.

Jelképes kezdésnek is gondolják ezt a számot. Felcser Máté, azaz ("RendbenMan") honlapunknak elmondta, még soha nem léptek fel ezen a játszóhelyen, s a hely szelleméhez illő tartalmas, gondolati mélységeket hordozó műsorral, különleges, akusztikus jellegű koncerttel készülnek. 
- Az ország legnagyobb színpadain, fesztiváljain mindenütt zenéltek már, tényleg nem léptek fel még soha a barlangszínházban?

- Érdekes, de nem. Régebben beszéltünk erről, amikor jártunk a Volt Fesztiválon, hogy milyen jó akusztikájú, egyedi hely, lehetne ott is koncertünk. Most ez megvalósul. Várjuk már nagyon. Sokan mondták, milyen különleges helyszín, így is készülünk erre a fellépésre.


- Milyen jellegű műsorral érkeznek?

- Tudjuk, hogy színházi térbe megyünk, nagyrészt ülnek a nézők, bár, ahogy hallottam azért a székükből felállva is buliznak ott, így akusztikus jellegű koncertet tervezünk, 30 számmal, szólókkal - hiszen kilencen leszünk - úgynevezett medley jelleggel, válogatással, zenei egyveleggel. A hely szelleméhez illően válogattuk a dalokat. Komolyabb, elgondolkodtatóbb számok is elhangzanak, szeretnénk a mélységet nem csak a helyszínben, hanem a szövegekben is megmutatni, képviselni. Úgy, hogy azért mindenki jól érezze magát.


- Hogyan vészelték át a lezárások miatti koncertnélküliséget?

- Mély nyomot hagyott a zenészekben, de szerintem mindenkiben az elmúlt időszak. Meg ami most utána jött. Amikor két éve kitört a járvány, akkor elmentem Pápára dalokat írni, s nem vettem annyira komolyan azt, hogy a bajok ennyire csőstől jönnek majd egymás után a világban. Rárakódik ez az emberekre, a hétköznapokra. Összetartó társaság a miénk, a közös célok segítettek bennünket.


- A zenekar jövőre ünnepelheti a 20 éves jubileumát. Készülnek meglepetéssel?

- Idén kijön egy új albumunk, amelynek elképzelhető, hogy nem lesz címe, mint a Metallica úgynevezett Fekete lemezének, vagy esetleg Felhő címet adnék neki, de nincs még eldöntve ez. Annyi kiadásra váró dal áll a polcokon, sufnikban, hogy még év végére is kitelik egy lemezből. Tervezzük, hogy elmegyünk turnézni az országban azokra helyekre, városokba, ahol mindig jó együtt ünnepelni a közönséggel. Talán lehet egy Aréna koncert is. Ötletünk akad bőven egész évre.


- Melyik dalukkal kezdődik a fertőrákosi koncertjük?

- Itt előttem a lista. A Nem olyan nap lesz az első szám. Jelképes is lehet, hogy indul egy nap, mi történik koncertek előtt.  


(V.R.)


ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS