Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Véget ért a 2023-as évadunk!

Hivatalosan is vége a nyárnak, és ezzel együtt a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2023-as évi nyári évadának is. Összegezzük kicsit, milyen is volt együtt. Több mint 27.000 néző látta az évad magyar és német nyelvű előadásait.



Tekintsünk vissza a nyárra! Az biztos, hogy elképesztő volt. A közönség is, az előadások is, a koncertek is, a csapat, a stáb, a fellépők, a büfések, a nézőtéri személyzet, a portások, a műszak, a szervezők! Mindenkinek rengeteg köszönet és hála!

Az évadot a táncos lábú fiatalok kezdték, a Mert másról álmodunk... műsorokkal május közepén. A hónap végén pedig a 100 tagú cigányzenekar koncertje után, dupla állótapsos előadásokkal a Rátonyi Róbert Színház bemutatta a Mágnás Miska operettet.



Gyöngyhajú lány balladája - Fotó: Rombai Péter


Júniusban berobbant tripla teltházzal a nyári évadba a Gyöngyhajú lány balladája, ahol Kóbor Léna elkápráztatta a közönséget az Omega musicalben. A Kvártélyház zenés játéka A Pál utcai fiúk is nagy közönség kedvenc volt, erre dupla teltházas előadásra fogytak el leghamarabb a jegyek, és állótapssal ünnepelt itt is a közönség! Az operettek szerelmeseinek Lehár Ferenc Cigányszerelem című előadásával kedveskedett ismét a Rátonyi Róbert Színház társulata, június közepén. Majd a Győri Filharmonikus Zenekar is megkezdte a nyári szereplését nálunk, kezdve a nagy sikerű Szimfonikus ABBA koncertekkel. A Fényes Pince borai és a Wine O’clock koncertje harmonikus JazzCsütörtökkel kezdte az évadot.



Ákos koncert - Fotó: Rombai Péter


Júliusban a musicaleké, a koncerteké és az újdonságoké volt a főszerep. Családi musicalekkel a mesék világba repítette a kicsiket és nagyokat a Cinderella előadás, majd a Vadak Ura. Koncertek között a hónapban nem csak a Neoton zenekar lépett fel, de Rost Andrea és a Győri Filharmonikus Zenekar is elkápráztatta a nagyérdeműt. Rakonczai Viktor és Kökény Attila is levette a lábáról a közönséget. A klasszikus hangversenyek kedvelői a Carpathian Impressions zenéivel töltődhettek fel a barlang monumentális falai között, az amerikai turné után, Magyarországon először! Az egyik leghangosabban a hónapban és az évadban Ákos koncertje szólt! Ráadásul kétszer. Mr. Moodburn és a Stubenvoll Pince felpezsdítették a jazz kedvelőit a Dohnányi teremben. A közönség az Ötórai hangolón Párizsba repülhetett, a zene szárnyain. És még Feke Pál is bemutatta a vadi új Kockahas egyszemélyes musical comedy-jét.



 Fergeteges - Sissi legendája - Fotó: Rombai Péter


Augusztus hónap a klasszikus kedvencekről szólt. Úgy gondoljuk, sokaknak volt a kedvence az idei évadban a Budapesti Operettszínház Hegedűs a háztetőn előadása, hiszen mindkétszer álló vastapssal üdvözölte a közönség a fellépőket. Fenyő Miklós és vendége Szandi is hatalmas bulit csaptak. A Czakó Virág Quartet először, de reméljük nem utoljára örvendeztette meg a közönséget a jazz műfaj klasszikusaival, amikor az augusztusi JazzCsütörtökön a Luka Pincészet és a Madárlátta Vendégház kínálta finomságait. A Győri Filharmonikusok Örökzöld Klasszikusaival zárta a Kékfrankos koncertsorozatukat. A TBG Production Fergeteges - Sissi legendája táncdrámája zárta a nyári évadot, az Ötórai hangoló madridi utazásával egy hétvégén.



Gräfin Mariza - Fotó: Rombai Péter - copyright Vörös Edit / Rombai Péter

A német nyelvű Marica grófnő darab közben egész évadban a német közönséget szórakoztatta. Vörös Edit, az operett egyik főszereplője ezt írta az előadásokról: "Csodás előadások voltak még csodásabb közönséggel, fantasztikus csapattal, óriási sikerekkel! Imádtuk minden pillanatát!" Mi is így érzünk az egész évaddal kapcsolatban.

Bár a Barlangszínházban idén már nem lesz előadás, a rendhagyó kirándulóhelyen, a monumentális méretű sziklák, az ősi tengerfenék maradványai és a kilátópontok különleges élményeket tartogató Témaparkjában október végéig várunk sok szeretettel Mindenkit kirándulni, sétálni, feltöltődni!