Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Szeretetfolyamban Szulák Andreával

Villáminterjú az énekesnővel és ajánló a fellépésről

Lepergett előtte a pályafutása, amikor átvette élete első állami kitüntetését, a Máté Péter-díjat, s a Fertőrákosi Barlangszínházban május 28-án a koncertjével szeretné megköszönni a közönségnek azt a szeretetet, amely évtizedek óta körülveszi végtelen folyamként. Szulák Andrea a Stúdió 11 Ensemble zenekarral lép fel a játszóhelyen a Királynők & királyok évadának nyitóhétvégéjén. Elhozza kedvenc és fontos dalait, életének történeteit, találkozásait, lenyomatait. 
- Képzeletben lepergett a pályafutása a díjátadókor, honnan indult, hová jutott?

- Persze, hogyne. Sosem gondoltam, hogy valaha állami kitüntetést kapok.

- Mit látott?

- Egyrészt, felfelé ívelést, és felbukkantak hullámvölgyek. Ez szerintem normális. Az ember nem lehet állandóan fenn.

- Mikor volt a csúcson?

-Több ilyen is adódott.

- Egyet emeljen ki!

- Ez a díj például az.

-Találkozott valaha Máté Péterrel?

- Nagyon érdekes története ez. Mi soha nem találkoztunk. Amikor még iskolás voltam, mentem be a rádióba felénekelni egy dalt, ő akkor jött ki. Elkerültük egymást.

- A dalai viszont kísérik az egész életét.

- Legalább negyven éve. A második nagylemezem, a Darabok a szívemből az ő tiszteletére született. Akkor már tíz esztendeje nem volt köztünk. Csodálatos, progresszív művészként gondolok rá, aki érezhetően megelőzte a korát, kitörölhetetlen nyomot hagyott maga után, s a mai napig hatást gyakorol a magyar zenei életre. Játsszák, feldolgozzák slágereit, körbevesznek a dalai ma is bennünket.

- A Fertőrákosi Barlangszínházban a Stúdió 11 Ensemble zenekarral szintén megidézi majd az ő szellemiségét.

- Meg másokét is, Cserháti Zsuzsa sem marad ki. Nekem a Stúdió 11 mondhatni a bölcsőm. Annak idején a Magyar Rádióban velük voltam abban a kis szobában, ahol ők gyakoroltak, próbáltak, öltöztek. Abban az időszakban jártam Balassa P. Tamás zeneszerző, karmester, zongoraművész tanár úrhoz, aki megtanított valóban magyarul énekelni. Soha nem felejtem el ezt. A magyar nyelv csodálatos, magyarul előadni valamit, beszélni, kifejezni gondolatokat egyfajta érzelmi gazdagság. Azt sajnálom, az új generáció kevesebbet bajlódik azzal, hogy ezt felfedezze. A Stúdió 11 felállása természetesen az elmúlt évtizedekben változott, a szellemisége a csapatnak ugyanaz, mint régen. Kitűnő, sokoldalú zenész mindegyikük.

- Azt vettem észre a koncertjein, Önt egyfajta szeretetfolyam veszi körbe a közönség részéről.

- Ez kölcsönös. Arra időt, energiát kell szentelni, hogy az ember a szeretetben tudjon létezni, adni, alkotni, egyáltalán élni. Olyan találkozás, és állapot ez, amikor mindkét fél meglátja a másikban azt, hogy hálásak lehetünk a megélt, létrejött pillanatért. A koncertek is ilyenek.

- Ha azt kérem, válasszon egy dal, amellyel megköszöni a nézőknek a fertőrákosi barlangszínházban ezt a szeretetet?...

- Nem emelnék ki egy dalt sem. Olyan ez, mintha azt kérdeznék, az ember melyik gyermekét szereti a legjobban. Az egész koncert lesz a köszönet. Szeretetfolyamban.

(V.R.)

Koncertajánló - Darabok a szívemből

Boldogság gyere, haza – Szeretni bolondulásig – Cha cha cha – Darabok a szívemből – Zene nélkül mit érek én – Csoda kell – C'est la vie. Dalok, slágerek, történetek Szulák Andrea lelkéből egy remek zenekarral. Mert ez a mi életünk is.

Szulák Andrea olyan kiemelkedő énekesnő, aki páratlanul sokszínű és egyedi hangjával, egész lényével, karizmatikus egyéniségével, humorával, önazonos, hiteles pályafutásának sodró erejével, színpadi energiáival bárhol képes megtölteni a lelket vallomásokkal. Életének történeteit, egyéniségének lenyomatát nyújtja át most a közönségnek dalokban az ország kiemelkedő, legendás zenekarának kíséretével. Legyen jazz, pop, operett vagy musical, ő szinte minden zenés műfajban otthon érzi magát. Erről is meggyőződhet a közönség. Elhangzanak majd Máté Péter, Cserháti Zsuzsa örökzöldjei, kedvelt feldolgozások, s nem maradnak ki azok a slágerek sem, amelyek összeforrtak a nevével. A barlangszínházi évad nyitányának hétvégéje emlékezetes koncertélménnyel, fergeteges hangulattal várja a nézőket.

„Az éneklés sem csak a hangszálakról, szép hangról szól. Abban benne rejlik az egész életünk, személyiségünk, sorsunk. A tét pedig mindig egyre nagyobb: hisznek-e nekem az emberek vagy sem. Ez a felelősség. Nem akartam sok dolgot az életben, képes vagyok az elengedésre, de zene és éneklés nélkül nem is léteznék. Precíz tükör a színpad és a dal is. Bele kell nézni, mert ott látod ki vagy.” (Szulák Andrea, Máté Péter-díjas, EMeRTon-díjas magyar énekesnő, színésznő, műsorvezető)>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<