Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Olvasópróba A farmerkirályhoz!

Gyönyörű, fájdalmas és vidám dallamokban, vérpezsdítő ritmusokban gazdag történet: elindult a LéviStory ősbemutató próba vidám dallamokban, vérpezsdítő ritmusokban gazdag történet: elindult a LéviStory ősbemutató próbafolyamata!Elindult az olvasópróbája és próbafolyamata Jávori Ferenc – Müller Péter Sziámi – Kállay István & Gábor: LéviStory! A klezmer musicalnek. Kerényi Miklós Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, Kiváló művész rendezésében láthatják nézőink 2022. augusztus 26-27-én a Barlangszínházban.
„Egész népes stábot képvisel ez a nem mindennapi musical, mely nagy csapat- és összejátékot fog követelni! Ilyenkor kicsit úgy érezzük bővült a társulatunk és akik vendégként érkeznek hozzánk, kicsit a Veszprémi Petőfi Színház tagjai lesznek. Jó kedvet, jó hangulatot és jó munkát kívánok az egész próbafolyamathoz!” – nyitotta meg az olvasópróbát, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser.
„Nagy köszönettel tartozunk a Veszprémi Petőfi Színháznak, hogy ez az előadás ilyen koprodukcióban létrejöhet! A színház se nem történelem könyv, se nem irodalmi esszé. A színháznak akkor van értelme, ha a mai pillanatról szól az előadás, ha van értelme itt és most. Azt gondolom, ez az ősbemutató helytáll a jelenkorban: megmutatja, hogy milyen nehéz az újrakezdés, mennyire fontos az, hogy az ember új közegekben meg tudja tartani saját magát, mégis újra tudja kezdeni az életét, megfeleljen, létezzen és mindent tűzön-vízen keresztül, saját magát megvalósítva érjen el.” – vélekedett a darab rendezője, Kerényi Miklós Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, Kiváló művész. Azt is hozzátette, fontos, hogy ebben a mai kaotikus világban, ahol minden percben ezer felől érik az információk az embereket, tudjunk rendszerezni és rendet tartani, melyhez ez a musical kiváló segítséget fog adni. „Pár bútordarabbal jelezzük a változásokat, a háttér pedig nagyon hangsúlyos lesz vetítés szempontjából. Igazi nagy kihívás lesz a sok gyorsöltözés, melyet megkövetel a darab.” – árult el pár kulisszatitkot.
Gyönyörű, fájdalmas és vidám dallamokban, vérpezsdítő ritmusokban gazdag történet Lévi Strauss, a Levi’s farmerek névadójának ifjúságáról, rengeteg kalandról és nehézségről, no meg egy nagy szerelemről. Arról, hogy egy kis német falutól New Yorkon keresztül az aranyásók városkájáig vezető úton hogyan született meg a farmernadrág ötlete. Vidám, és egyben fájdalmas játék a kivándorlás kényszeréről, valamint az új világba való beilleszkedés gyötrelmeiről, az „állva maradási” képesség örök szükségességéről. A drámai összecsapásokkal és humoros pillanatokkal fűszerezett történet a tehetségről, a kitartásról, és a képzelőerő diadaláról szól.


Forrás: www.petofiszinhaz.hu


>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<