Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Megtartották a Lévi'Story - Farmerkirály sajtótájékoztatóját Budapesten!

Már nagyon várjuk, hogy augusztusban nálunk láthassátok az előadást!

A világsiker musicalje: Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté főszereplésével jön a Levi’Story!


Az előadást a Pesti Broadway Alapítvány és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában mutatják be, Kerényi Miklós Gábor rendezésében. Érdekesség, hogy három premier is lesz: Siófokon, Fertőrákoson és Veszprémben.Stábfotó a sajtótájékoztatón, Budapesten.


Hatalmas érdeklődés övezte a Levi’Story - A Farmerkirály című musical sajtótájékoztatóját a Fészek Klubban. Az esemény háziasszonya Szulák Andrea volt, Kerényi Miklós Gábor, Oberfrank Pál, Müller Péter Sziámi, Kiss László, Jávori Ferenc és a darab szereplői is tiszteletüket tették.

Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője közel 9 éve tervezi bemutatni a darabot. „Ez a produkció nem hiába kapta a világsiker musicalja szlogent, hiszen a farmernadrágnál keresve se találhatnánk ismertebb ruhadarabot. Remélem, hogy az előadás külföldre, Izraelben és Amerikában is eljut.”

A darab címe; Levis’s Story Oberfrank Pál fejéből pattant ki. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója elmondta; a közönséget szeretnék kiszolgálni, ezért is tartotta fontosnak, hogy koprodukciós partnere legyen az előadásnak. Ő is szeretné, hogy a hazai bemutatók és előadások után külföldön is bemutathassák a darabot.Kerényi Miklós Máté, Lőb-öt, azaz Levit alakítja majd, a Farmerkirályt a musicalben


Kiss László, a Siófoki Kálmán Imre Színház igazgatója többször dolgozott együtt Keroval, ő kereste meg ezzel a nagyszerű történettel. Abszolút megérintette, sőt meglepte, hogy Levi Strauss életét még sehol se dolgozták fel. Véleménye szerin a Levi’s Story csak siker lehet, sőt ezzel a darabbal visszakerülhet Siófok az ország kulturális életének vérkeringésébe.

Jávor Ferenc „Fegya” Kossuth-díjas zeneszerző úgy érzi, olyan erős a történet, hogy ez az előadás a világ bármelyik színpadán megállná a helyét.

Müller Péter Sziámit, a dal szövegíróját megrázta Kállai István, a darab egyik megálmodójának elvesztése, akihez régi barátság fűzte. Hozzátette, a halála előtt már félig kész volt a darab librettója. „Fegyával külön öröm együtt dolgozni és dalt írni. Fellengzősnek tűnhet a világsiker kifejezés, de itt a történet nagyszerű, a Fegya legalább olyan jó, mint bármelyik Broadway-zeneszerző, engem meg majd valaki jól lefordít angolra” – viccelődött.Kardffy Aisha a sajtótájékozatatón, a darabban Hanna/Haim,-ot játsza, aki Davidovics lánya


A darab női főszerepét alakító Szulák Andrea a sajtótájékoztatón elmesélte, a hét elején hallgatta végig a darab zenei anyagát, pont akkor, amikor a kislányának a születésnapja volt. A színésznő elárulta; annyira megérintette a karakterének fődalának szövege és zenei anyaga, hogy sírva tanulta meg.Szulák Andrea, aki Rebekát alakítja majd a musicalben, aki Levi édesanyja és Kerényi Miklós Gábor KERO, az előadás rendezője a sajtótájékoztatón, Budapesten


A darabról:

A musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ér, s ezen belül Levi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el.

A Levi’Story zenei érdekessége, hogy a zeneszerző, Jávori Fegya természetesen nem tért el Budapest Klezmer Band védjegyévé vált zenei stílustól, de a musicalben van country, müncheni sördal, valamint mai jellegű musicalszám ugyanúgy, mint orosz-német népzenei alapokból felépített kettős-, vagy kisebb kórus. Kerényi Miklós Máté,  Haraszti Elvira, aki Mailát játssza, Levi húgaát, és Horváth Dániel, aki Georg bőrébe bújik majd


Szereposztás/alkotók:

Jávori Fegya – Kállai István & Gábor – Müller Péter Sziámi: Lévi’Story


Davidovics rabbi - Szabó P. Szilveszter 

Lőb/Levi - Kerényi Miklós Máté 

Rebeka, Levi édesanyja - Szulák Andrea / Módri Györgyi

Maila, Levi húga - Haraszti Elvira

Hanna/Haim, Davidovics lánya - Kardffy Aisha

Georg - Horváth Dániel

Seriff - Cservenák Vilmos

Jonas - Keresztes Gábor

Louis - Gaál Attila Csaba

Nyemirovszkij - Máté P. Gábor

Slomó, Nyemirovszkij fia - Keller Márton


Zenei vezető - Kéménczy Antal

Díszlettervező - Rákay Tamás

Médiadesigner – Bori Tamás

Koreográfus - Király Béla

Jelmeztervező - Horváth Kata


Rendező - Kerényi Miklós Gábor KERO


A produkció ősbemutatója 2022. július 15- 16-án a Siófoki Szabadtéri Színpadon lesz, augusztus 26- 27-én pedig nálunk láthatják a nézők, és októberben érkezik a Veszprémi Petőfi Színház színpadára.


Forrás: Budapest Eye>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<