Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Magdi, a dinamit

A rock and roll nem egy tánc, de hívhatnánk akár Rúzsa Magdinak is. Amilyen emlékezetes koncertet adott most a zenekarával a fertőrákosi barlangszínházban, az évezredes falak is visszhangozzák jó ideig.


Természetesen a zsúfolásig megtelt nézőtéren ülők szívének lüktetésében ott lesz a hangja, gondolatvilága, dalainak ritmusa. Az énekesnő a Karma című új lemezének turnéja keretében lépett fel a Fertő-táj 7 csodájának játszóhelyén és mindent betöltő kirobbanó energiával rajzolta az égre az ő világát. A dinamit erejével, a szél elsöprő repítésével, lelkének sokszínűségével. A legendák évadának szeptemberi záró hétvégéje szőnyegbombázással felérő ámulatba ejtő látvány-és hangzásvilággal, és egy olyan előadó karizmatikus lényével varázsolt el mindenkit, hogy a közönség méltán ünnepelte felállva ezt a hatalmas bulit. Közös útként, a művészi szabadság titkával.

Rúzsa Magdolna új lemeze remek anyag, az elektronikus popzene és rock stílusában jó szövegekkel, hatalmas erővel és tűzzel képes hatni. A világjárvány közben szeretett volna egy pozitív üzenettel bíró albumot készíteni, hogy az emberek ne adják fel a reményt, merjenek élni, táncolni, bízni, és mindig az égiekre figyelni. Mindezt olyan igényes zenei háttérrel támasztotta alá, hogy dalai érvényesek, időn és téren át képesek hatni, s energiamezeje elől nem lehet kitérni.

A fertőrákosi koncertjén pedig mindezt megtapasztalhatta a közönség. A népszerű előadó ahogy színpadra lépett, hozta magával lelkének kulcsait, a zenéjét, és olyan falakat rengető dinamikával, tornádószerű nőies kisugárzással, spórolás nélküli magas szintű énekléssel, előadói jelenléttel töltötte meg a barlangszínház atmoszféráját, amelyre tényleg csak a kiválasztott tehetségek képesek.

Elvarázsolta a nézőket, rajongóit, akik átélhették vele, az élet körforgásaiban, karmánkban a tiszta forrásokra mindig szüksége lesz az embernek. Egy indián mondás szerint minden, amit a végtelen erő tesz, azt körben teszi. Rúzsa Magdolna koncertjével, annak hangulatával körbe fogta a fertőrákosi közönség lelkét és beléjük énekelte, beléjük súgta: a végtelen erő ott lehet velük is bármikor. Elég, ha lelkükre figyelnek. Közben pedig hallgassák a dalait. Beszivárog az a hétköznapokba, ünnepekbe, a pillanatok szárnyán. Kimelkedő zenészekből álló zenekara mindehhez olyan magas szintű szólókkal átszőtt kíséretet adott, hogy a professzionális hangzásvilágot felerősítő remek akusztika segítségével elementális koncertélményt garantáltak ezen az estén. Szemmel láthatóan nagyon magukénak érzik ezeket a dalokat, a kiemelkedő hangszerelés pedig még belehúzza, beleviszi őket abba, hogy lelkük belső töltetével padlógázig, örömzenélésig nyomják a tempót.

Rúzsa Magdolna egy kicsi faluból indult és magasra jutott. Pályafutása a hitelessége. Karmája a közönségé is egyben. Most ezt Fertőrákoson újra bizonyította. Sikerútja, emlékezetes koncertje és szemtükre megmutatta: a kövek között megrajzolt sorsok, világok mindig Napirányba tudnak fordulni. Az ő dalvarázslatában.

(V.R)