Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Lehár-gálaest magyarul

Az operettrajongókat a kétszer 45 perces összeállítás szerkesztője, szoprán szólistája Benedekffy Katalin várja Szabó Szilágyi Évával, Turpinszky Gippert Bélával és Jenei Gáborral.


Messze a nagy erdő, Vágyom egy nő után, Vilja-dal, Apacslegény, Bár az asszonyhoz senki sem ért, Gyerünk tubicám, s ehhez hasonló örökzöld slágerek hangzanak el azon a nagyszabású magyar nyelvű Lehár-gálaesten, amelyet július 2-án este nyolc órakor láthat a közönség a fertőrákosi barlangszínházban. Az operettrajongókat a kétszer 45 perces összeállítás szerkesztője, szoprán szólistája Benedekffy Katalin várja Szabó Szilágyi Évával, Turpinszky Gippert Bélával és Jenei Gáborral. A produkció a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarral és a Sopron Balett közreműködésével készül.

Lehár Ferenc Sopron díszpolgára, aki gyerekkorát a városban töltötte. Az operettek királyai között jegyzik. A világon mindenütt elismerik zeneszerzői munkásságát, s operai minőségben megírt műveit. Összesen 31 operettet írt, ezek közül az egyik legnépszerűbb A víg özvegy. Erről az operettjéről annak idején még a Brodwayn is elismeréssel szóltak, filmfeldolgozások készültek belőle. A darabot 25 nyelvre fordították le, a világ szinte minden pontján játszották már.
A német nyelvterületről érkező nézők szintén büszkék arra, hogy Lehár Ferenc hozzájuk is tartozik, Bad Ischlben álló egykori villája ma múzeum, a helyi színházat is róla nevezték el. Igaz, hogy sokáig Ausztriában élt, de mindig magyar állampolgár maradt.

Benedekffy Katalin az elmúlt években játszott, énekelt a Soproni Petőfi Színházban A víg özvegy nagy sikerű operettben és a Stabat Mater című összművészeti táncműben. Lehár Ferenc klasszikusa, Glavári Hanna szerepe, a soproni produkció emlékezetes fogadtatása, a közönség szeretete nagyon a lelkébe, szívébe égett.

Most ezzel az esttel tiszteleg Lehár Ferenc életműve, népszerű művei előtt, mindemellett pedig a műsorral a nézőket szeretnék elrepíteni az operettek generációkat összekötő, mai napig vonzó világába. Az összeállításban elhangzanak dalok A víg özvegy, A mosoly országa, a Cigányszerelem, a Luxemburg grófja, a Giuditta, A három grácia című népszerű művekből.

Benedekffy Katalin operaénekesnő több külföldi turnéján, köztük amerikai városokban énekelte Lehár Ferenc dalait, s érezte, hogy a magas minőségű, finom zene mennyire hat lélektől lélekig, határtalanul, időtlenül, s milyen magasra emeli a műfajt, az előadót, a nézőt. Ezt is szeretnék a gálával megmutatni, érzékeltetni, együtt átélni a közönséggel.

Az operett-varázslatot teljessé teszi, hogy Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar játszanak a műsorban Oberfrank Péter vezényletével. A Sopron Balett tagjai Demcsák Ottó vezetésével önálló koreográfiákkal is részt vesznek a nagyszabású esten, amelynek látványvilágát Led-falas vetítésekkel teszik még hatásosabbá, filmszerűvé. A műfaj titkaival, szépségeivel együtt. 


>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<