Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Lehár-gála! - Nagy dalokkal

Lehár Ferenc életműve előtt tiszteleg az a gálaest, amelyet Benedekffy Katalin szerkesztésében láthat a közönség július 2-án a Fertőrákosi Barlangszínházban.

A népszerű szoprán szólista mellett a szubrett Szeghő Adrienn lesz, a két tenor pedig Turpinszky Gippert Béla és Jenei Gábor. A zenekaros, tánckaros produkció karmestere Oberfrank Péter, a koreográfusa Demcsák Ottó, a műsort konferálja Rupnik Károly. A nézők többek között hallhatják a Messze a nagy erdő, a Vágyom egy nő után, az Apacslegény, Bár az asszonyhoz senki sem ért, a Gyerünk tubicám slágereket. Elhangzik a legendás Vilja-dal, és Daniló belépője is. Operettvarázslat készül a műfaj kedvelőinek. 
Benedekffy Katalin az elmúlt években játszott, énekelt a Soproni Petőfi Színházban A víg özvegy nagy sikerű operettben és a Stabat Mater című összművészeti táncműben. Lehár Ferenc klasszikusa, Glavári Hanna szerepe, a soproni produkció emlékezetes fogadtatása, a közönség szeretete nagyon a lelkébe, szívébe égett.

Most ezzel az esttel tiszteleg Lehár Ferenc életműve, népszerű művei előtt, mindemellett pedig a műsorral a nézőket szeretnék elrepíteni az operettek generációkat összekötő, mai napig vonzó világába.

A kétszer negyvenöt perces összeállításban elhangzanak dalok A víg özvegy, A mosoly országa, a Cigányszerelem, a Luxemburg grófja, a Giuditta, A három grácia című népszerű művekből. A látványvilágot LED-falas vetítésekkel színesítik.

Lehár Ferenc Sopron díszpolgára, aki gyerekkorát a városban töltötte. Az operettek királyai között jegyzik. A világon mindenütt elismerik zeneszerzői munkásságát, s operai minőségben megírt műveit. Összesen 31 operettet írt, ezek közül az egyik legnépszerűbb A víg özvegy. Erről az operettjéről annak idején még a Broadwayn is elismeréssel szóltak, filmfeldolgozások készültek belőle. A darabot 25 nyelvre fordították le, a világ szinte minden pontján játszották már.

A német nyelvterületről érkező nézők szintén büszkék arra, hogy Lehár Ferenc hozzájuk is tartozik, Bad Ischlben álló egykori villája ma múzeum, a helyi színházat is róla nevezték el. Igaz, hogy sokáig Ausztriában élt, de mindig magyar állampolgár maradt.>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<