Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Kékfrankos koncertsorozat 2023

Fantasztikus koncertekkel és különleges előadóművészekkel várja közönségét a Győri Filharmonikus Zenekar nyáron is!

A társulat a Fertőrákosi Barlangszínházba meghirdetett koncertsorozatának részletes programjairól Fűke Géza igazgató számolt be a múlt pénteki soproni sajtótájékoztatón.

A Kékfrankos koncertsorozat nyitó előadása a Szimfonikus Abba című program lesz június 18-án (vasárnap). A pécsi Pannon Filharmonikusok 2020-ban a jól ismert ABBA örökzöldekből mutattak be egy színes csokorra valót Vass András és Brandenburg Ádám pompás hangszerelésében. A kitűnő összeállítást, a legismertebb ABBA-melódiák ragyogó szimfonikus zenekari verzióit ezúttal a Győri Filharmonikusok előadásában a barlangszínház közönsége 20 órakor meghallgathat. Az est házigazdája Bősze Ádám, sztárvendégei a hazai könnyűzenei paletta kiváló előadói: Polyák Lilla, Malek Andrea, Kocsis Tibor és Magyar Bálint, karmestere Silló István lesz.
Azt követően a hazai és külföldi közönség a Győri Filharmonikus Zenekarral július 2-án (vasárnap) 20 órakor ismét találkozhat. A társulat hangversenyének főszereplője a világhírű szopránénekesnő, Rost Andrea, aki több évszázad zenés színpadi remekműveinek részleteiből állítja össze pazar műsorát. A Silló István által vezényelt, emlékezetesnek ígérkező hangversenyen az olasz és a francia operarepertoár remekművei mellett, felcsendülnek a magyar operett nagymestereinek örökzöld melódiái, az összeállításban helyet kapnak a mindenki által szeretett filmzenék és musical részletek is.

A nyári sorozat lezáró programjának címe az Örökzöld klasszikusok, a komolyzene mára klasszikussá vált mestereinek műveit szólaltatja meg a Győri Filharmonikus Zenekar a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. Megunhatatlan örökzöldek, a legismertebb és legkedveltebb kompozíciók csendülnek fel augusztus 19-én (szombat) 19 órakor Berkes Kálmán vezényletével.


A koncertsorozat első számú érdekességét maga a helyszín jelenti. Az izgalmas teret Dohnányi Ernő zeneszerző fedezte fel az I. világháború után, aki elsőként szervezett ide operagálákat. Különlegességét az akusztikája adja, hiszen hangosítás, erősítés nélkül is meg tud szólalni egy-egy koncert, színházi előadás, a nagyérdemű kényelmét pedig a fűthető székek is szolgálják. A nyári bemutatkozások fesztiváljellegűek, a Győri Filharmonikus Zenekartól elvárható magas minőségben, komolyzenei koncertkínálatát csipetnyi nyári lazasággal elegyíti.


A Győri Filharmonikus Zenekar idei újdonsága, hogy a Kékfrankos koncertsorozat vásárlói 1 jegy váltása esetén a következő koncertre 10%-os, 2 jegy vásárlása esetén a 3. koncertre már 20%-os kedvezményt vehetnek igénybe.

Emellett a tavaly kedvezményekkel is élhet idén is kedves közönségük: a meglévő és új soproni bérletesek a Kékfrankos koncertekre vonatkozó 1 jegy vásárlása esetén 10%-os, 2 jegy vásárlása esetén 20%-os, míg 3 jegy vásárlása esetén 30%-os kedvezményt kapnak soproni bérletük váltásakor.

Éljenek a kitűnő lehetőséggel, találkozzunk a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban 2023 nyarán!


>>> ONLINE JEGYVÁSRÁLÁS <<<