Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Hangmágia a végzet díváival

Mintha egy James Bond filmből léptek volna elő.

Három hangmágusnő, végzetes díva, Nazide Aylin, Missy May, Maya Hakvoort úgy énekelt vasárnap este a fertőrákosi barlangszínházban, hogy megállt a levegő a színpadon, a nézőtéren ámulatba esett a közönség, a falak erősen tartották magukat, a csillagok pedig beköltöztek a játszóhelyre. Jelképesen, és a szólistákkal együtt a valóságban is. Alex Johansson vezényletével a Győri Filharmonikus Zenekar a 007-es ügynökről szóló sorozat leghíresebb zenéit játszotta elképesztő, fergeteges sikerrel. 
Teljesen megtelt a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjére a barlangszínház. A James Bond filmek népszerű slágerei, a klipszerű kivetítések vonzották a nézőket. A zenekar az elmúlt esztendőben John Williams filmzenéit játszotta itt, most pedig a James Bond sorozatok betétdalait mutatták be a rájuk jellemző profizmussal, nagy kedvvel. A hangulatra nem lehetett panasz, az évtizedes slágerek együtt élnek a 007-es ügynök legendájával, a Bond filmek ikonikus színészeivel. Remek ötletnek bizonyult Rákász Gergely orgonaművészt felkérni műsorvezetőnek. Férfias kiállása, megjelenése, sármja, könnyed, közvetlen stílusa illett a produkcióhoz, tovább emelte az est atmoszféráját, amelynek csúcsa a három meghívott énekesnő fellépése volt.
A bécsi születésű, osztrák zenetanár és török állami operaénekes lánya, Nazide Aylin, a szintén osztrák Missy May énekesnő, színésznő, műsorvezető és Maya Hakvoort holland származású musicalszínésznő úgy, olyan természetességgel énekelte a filmzenéket, mintha egyenest a forgatásokról jöttek volna. Egész színpadi lényük, nőies jelenlétük, karizmájuk, valóságos energiabombaként működő magas szintű énektudásuk tornádóként söpört végig a nézőtéren. Hangvarázslatukkal, előadásmódjukkal, szőnyegbombázással felérő szólókkal egyszerűen mindent letaroltak, és hatalmas vastapsot kaptak. Turnéztak már Európában több helyen, operházakban, színházakban, nagy musicalszerepeket játszottak el, lemezeket adtak ki. Nem ismeretlenek számukra a Bond filmek zenéi, mert énekelték már azokat koncerten. A vasárnap esti hangversenyen a barlangszínházban pedig övék volt a show. Remek karmesterként Alex Johansson mindenben támogatta, segítette ezt, összefogta a zenekart, magabiztosan, könnyedén vezényelt, s érződött az, hogy ezeket a muzsikákat ő is szereti, a zenészekkel együtt. Élmény volt hallgatni őket.
A Győri Filharmonikus Zenekar ismét emlékezetes koncertet tartott a barlangszínházban. Igazi könnyed, nyári élményt, igényes, színvonalas produkciót adtak a nézőknek. A három énekesnő pedig feltette a műsorra a koronát. James Bond legendájával együtt. A végzet díváinak hangmágiája őt is elvarázsolta volna. Túl a filmeken.

(V.R)