Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Cigányszerelem operett a Barlangban!

Lehár Ferenc operettje a Rátonyi Róbert Színház előadásában lesz láható a hétvégén két alkalommal. Mutatjuk a szereposztást!


A 2023-as nyári évadunk niytóhétvégéjén már járt nálunk májusban a Rátonyi Róbert Színház a Mágnás Miska előadással. Jőniusban egy úőjabb népszerű operettet hoznak el a Barlangszínházba a műfaj kedvelőinek. Lehár Ferenc Cigányszerelem  című operettje operai igényű zenei világa grandiózus tablókban, szenvedélyes és fájdalmasan szép szólókban és duettekben bontakozik ki az előadásban; olyan felejthetetlen számokkal, mint a  Messze a nagy erdő, vagy a Vad cigánylegény vagyok.

Valahol Erdélyben, egy magyarok, románok és cigányok lakta területen él Zórika, Dragotin Péter vidéki földbirtokos lánya, és esküvőjére készül a szomszéd gazdag paraszt fiával, Gergellyel. A ceremóniára azonban váratlanul betoppan Józsi, Zórika gyerekkori szerelme, aki a közeli cigánysor viskóiból verekedte fel magát egy vidéki város elsőszámú prímásává. A tervezett házasságot elsöpri a régi szerelem, és Zórika minden társadalmi elvárást felrúgva megszökik Józsival, hogy kövesse őt a cigánytáborba. A szökést nem csupán a megszégyenült örömapa és az elhagyott vőlegény nézi rossz szemmel, hanem Józsi korábbi szeretője, Ilona, a vidéki földbirtokos nagyasszony is, aki attól sem riad vissza, hogy megjelenjen Dragotin Péter birtokán.
A Cigányszerelemben három különböző kultúra, három egymással összebékíthetetlen világ találkozik és ütközik egy romantikus történelmi történetbe ágyazva. Mint minden remekmű, Lehár operettje is túlmutat önmagán: a tapasztalattal, hogy mennyire sérülékeny és egyben milyen magától értetődő is lehet a különböző etnikumok békés egymás mellett élése.
Szereposztás:

Ilona: Kállay Bori (Érdemes művész)

Józsi: Domoszlai Sándor

Dragotin Péter: Virágh József

Zórika: Vörös Edit

Jolán: Teremi Trixi

Boldizsár: Kiss Zoltán

Gergely: Vadász Zsolt

Kolompár Mihály: Faragó András

Miska: Lendvai Zsolt


Közreműködik a Rátonyi Róbert Színház énekkara, tánckara

Díszlettervező: Perlaki Róbert

Jelmeztervező: Vesztergombi Anikó

Szövegkönyv: Alfred Maria Willner, Robert Bodanzky

Átdolgozó: Kállai István

Dalszöveg: Gábor Andor

Koreográfus: Hábel Ferenc

Rendező: Bori Tamás

 

Az előadás 2,5 óra hosszú, 1 szünettel.


A program a Soproni Ünnepi Hetek tematikus eseménysorozat része. 
További információk és részletes program a S.Ü.H.-ről: https://bit.ly/soproniunnepihetek


>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<