Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Puccini 100 - Piknik 35

Nemzetközi gálakoncert Beethoven, Kodály és Puccini műveiből

2024. augusztus 19., hétfő 20:00 - Barlangszínház

Gemelli Festival Orchestra bemutatja: Puccini 100 - Piknik 35

>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<


A 20. század küszöbén Giacomo Puccini művei meghódították az egész világot és az opera műfajának aranykorát hozták el. A Bohémélet, a Turandot, a Manon Lescaut legnépszerűbb részletei nemzetközi szólisták és nemzetközi zenekar előadásában csendülnek fel. A Páneurópai Piknik 35. évfordulója előtt Beethoven és Kodály zenéjével tiszteleg a Sopronból és testvérvárosaiból érkező zenészekből összeálló fesztiválzenekar, és ez az együttes kíséri Kóczán Péter vezényletével a világszerte elismert operacsillagokat Puccini műveiben.

Sztárfellépők

Francesca Tiburzi – szoprán

Sungho Kim – tenor

Gemelli Festival Orchestra

Vezényel: Kóczán Péter

Műsor

Ludwig van Beethoven: Fidelio – nyitány

Kodály Zoltán: Háry János – szvit

Valamint népszerű áriák és duettek Giacomo Puccini Bohémélet, Turandot, Manon Lescaut című műveiből

(Nessun dorma, Che gelida manina …)


A szólistákról:

Francesca Tiburzit Christian Thielemann szerződtette a drezdai Semperoperbe, itt rendszeresen énekli a legnagyobb Puccini-szerepeket, de keresett szólista Európa-szerte.

Olyan szerepekben láthatta már a közönség, mint Violetta a Traviátában, vagy Boleyn Annaként a Bellini Színházban Cataniában. Játszott már a Toscában, az Opera of Metz színpadán pedig Neddát alakította, a Bajazzók című kétfelvonásos operában és Puccini egyfelvonásos operájában A köpenyben is énekelt már Giorgettát.Sungho Kim pedig az ideális tenor a Nessun dormához – Kalaf áriájához a Turandotból. A fiatal koreai tenor a brüsszeli Erzsébet királynő versenyen tűnt fel és 2023-ben megnyerte az operaénekesek BBC-Világversenyét Cardiffban, jelenleg a Dortmundi Opera ifjú sztárja, ahol a Bohémélet Rodolfójaként debütált Puccini-tenorként.
PARKOLÁS

A Barlangszínház és Témapark korlátozott számban rendelkezik saját parkolóhelyekkel. Itt érkezési sorrendben parkolhatnak az előadásra érkező vendégeink.

Lehetőség van ELŐRE a kiválasztott előadáshoz jegyirodánkban vagy https://prokultura.jegy.hu/ oldalon 2000,-Ft/gépjármű áron garantált parkolójegyet vásárolni korlátozott számban.

További ingyenes parkolási lehetőség a Barlangszínház nézői számára a Mithrasz étteremnél kialakított parkolóknál van.

Parkolójegyeket az adott előadásokhoz megválthatják jegyirodánkban vagy online a http://tinyurl.com/barlang24-parkolojegy oldalon.